پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ ارتقاء سلامت کودکان از مهمترین شاخص های سلامت یک جامعه است با هدف کلی کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، نظام مراقبت مرگ کودکان 1تا59 ماهه از سال 1385 طراحی شد. و از ابتدای سال 1386 در سراسر دانشگاه های کشور به اجرا درآمد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛  ارتقاء سلامت کودکان از مهمترین شاخص های سلامت یک جامعه  است با هدف کلی کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، نظام مراقبت مرگ کودکان 1تا59 ماهه از سال 1385 طراحی شد. و از ابتدای سال 1386 در سراسر دانشگاه های کشور به اجرا درآمد.


 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ابراهیم نعیمی افزود؛  با استقرار این نظام بررسی تاریخچه هر مورد مرگ کودک از زمان بروز اولین علامت خطر تا فوت امکان پذیر و به دنبال آن شناخت عوامل مساعد کننده میسر شده با انجام مداخلات صحیح و به موقع با پیشگیری از وقوع مرگهای مشابه، کاهش مرگ و میر کودکان مقدور می گردد.


 وی تصریح کرد؛ از مهمترین علل  مرگ کودکان 1تا59 ماهه استان درسال1397براساس طبقه بندیICD1  ناهنجاریهای بدو تولد با 31/52درصد شایعترین علت مرگ کودکان یک تا 59 ماهه است و پس از آن سوانح و حوادث با 22.82 بیشترین علت مرگ در این گروه جمعیت است.


رئیس مرکز بهداشت با توجه به اینکه امروزه عوامل زیادی وجود دارد که منجر به  ناهنجاری های مادرزادی می شوند از جمله ای ناهنجاری های سیستم عصبی ، قلبی مادرزادی و متابولیک اشاره کرد.


نعیمی یادآور شد؛ در حال حاضر نقایص مادرزادی هنگام تولد مهم ترین علت مرگ و میر نوزادان به خصوص در جوامع توسعه یافته و سومین علت  مرگ و میر و ناتوانی در کودکان کشورهای در حال توسعه است.  با طراحی مداخلات درست و انجام  اقدامات کنترلی و بازدارنده می توان از بروز ناهنجاری های مادر زادی به میزان بالایی جلوگیری نمود.


مدیر گروه واحد بهداشت خانواده و جمعبت معاونت بهداشتی اذعان داشت؛ دومین علت مرگ کودک در استان  سوانح و حوادث است. هر ساله تعداد زیادی از کودکان در داخل و خارج منزل دچار حوادثی می شوند که عمدداً نیازمند دریافت خدمات پزشکی هستند و در تمامی جوامع، کودکان ازآسیب پذیرترین افراد در برابر حوادث هستند ارتقاء سلامت کودکان از مهمترین شاخص های سطح سلامت یک جامعه بوده و پیشگیری از وقوع حادثه در کودکان، مستلزم رعایت نکات ایمنی است.


وی در پایان خاطر نشان کرد؛ حوادث دوران کودکی علاوه برمرگ و میر با میزان بالایی ناتوانی نیز همراه می باشند و هزاران کودک ناچارند به دلیل آسیب های ناشی از سوانح، ما بقی عمر خود را با معلولیت و ناتوانی سپری کنند. خوشبختانه  والدین و مراقبان کودک نقش مهمی در تامین، حفظ و ارتقای سلامت و ایمنی کودکان دارند


کمیته کاهش مرگ کودکان59تا1 ماهه جهت بررسی موارد مرگ کودکانی که در شش ماهه دوم سال 97 فوت نموده اند، با حضور معاون بهداشتی، دکتر علی کشتکاری، فخرالدین معصومی معاون اجرایی معاونت بهداشتی، مدیر گروه واحد بهداشت خانواده و سایر اعضای مرتبط در دفتر این معاونت برگزار شد.  



 


جشن میلاد امام رضا (ع) در یاسوج برگزار  شد